Over Eric

Welkom in Het kasteel van Prins Eric. Dé website van journalist, schrijver, presentator, entertainmentdeskundige en columnist Eric de Munck. Onder andere op televisie te bewonderen in RTL Boulevard en te lezen via LINDA.NL. Maar daarnaast ben ik voor een kleiner gezelschap vooral bekend als zwaarmoedige huismus, enorm ja-zeggende vader, trotse boerenpummel en eeuwig struggelende fitboy. Deze plek op het wereldwijde web is een verzameling van mijn schrijfsels. Vaak hersenspinsels, soms belangrijke gebeurtenissen, maar óók echt de nodige lichte onzin. Ter vermaak, maar vooral om je te inspireren en wellicht aan het denken te zetten.

Wil je reageren op een column of mij gewoon een -gezellig- berichtje sturen? Leuk! Kan met een mailtje via post@prinseric.nl. Heb je een zakelijke vraag, wil je me boeken voor een klus of eventueel samenwerken?  Dan is eric@demunck.media de absolute place to be.

Veel plezier en fijn dat je er bent!

Foto gemaakt door Stach de Munck.

 

 

 

Eric de Munck (19 april 1983) wist al op héél jonge leeftijd één ding zeker: ‘bij de televisie werken als ik groot ben’. Dat lukte en na de studie Journalistiek kwam hij via een stage bij het iconische tv-programma Barend & Van Dorp in de tv-wereld terecht. In de jaren die volgden werkte hij achter de schermen bij diverse showprogramma’s zoals Idols, X FACTOR, Wie van de Drie en Holland’s Got Talent. Sinds 2008 was Eric als respectievelijk redacteur, verslaggever en eindredacteur voor RTL Boulevard actief, waarbij hij tussen 2013 en 2018 een uitstapje maakte naar RTL Late Night. In 2018 keerde Eric terug en is sindsdien als deskundige op televisie te zien in RTL Boulevard, met het entertainment uit Hollywood als expertise. Een rol die hij tevens vervult in diverse radioprogramma’s op onder andere NPO Radio 2 en Radio 538. De absolute kroon op zijn werk is het boek Typisch Carlo & Irene (november 2021), waarin hij samen met zijn tv-idolen hun dertigjarige carrière onder de loep nam.