Boe. 馃巸

Eigenlijk is het de leukste feestdag van allemaal: Halloween. Toch d茅 tijd van het jaar om jezelf onder te dompelen in griezelverhalen, hysterisch enge kostuums en jazeker: de meest macabere films. Hoewel, voor dat laatste heb ik absoluut geen Halloween nodig.

Hoe gruwelijker, hoe beter is mijn motto als het om huiveringwekkende rolprenten gaat. En even voor de definitie: je hebt dus thrillers en horrors. Waarbij horrorfilms vooral om de schrikmomenten gaan. Horror betekent letterlijk ‘verschrikking’ in het Latijn, nou die films doen hun naam eer aan. Thrillers zijn dan weer gebaseerd op menselijke bedreigingen, dingen die dus 茅cht kunnen gebeuren. Zoals een bloeddorstige seriemoordenaar in een gemiddelde woonwijk. LOVE IT!

Ik realiseer me heus wel dat deze lugubere filmsmaak zwaar in de minderheid is, maar je kunt me serieus niet gelukkiger maken dan met een avondje op de bank. Lampen uit, hooguit 茅茅n kaarsje aan en vervolgens m’n bloeddruk laten stijgen. Dit genre film zorgt er serieus voor dat je bloed sneller stroomt en ons hart harder klopt. En dat geeft dan weer een adrenaline-shot. Na zo’n film de hond uitlaten terwijl ik in m’n hoofd overal zombie-nonnen zie hangen in de boom. Puur genieten. Ook fysiek. En positieve bijwerking: door dat shot aan schrikmomenten verbrand je 贸贸k nog eens aardig wat calorie毛n. De beste film om te kijken? The Shining. 184 calorie毛n. Dat is evenveel als een wandeling van een half uur. Hoppa!

En er kleeft n贸g een gigantisch voordeel aan dit griezelen in je eigen thuisbioscoop: de focus. Want we kennen het heus allemaal, een appje hier of website daar tijdens het kijken naar een middelmatige film of serie. En dan mis je vervolgens de helft. Doodzonde. Met een horror of een thriller heb je dat n铆et, simpelweg omdat je totaal opgaat in de gebeurtenissen op het scherm. Echt even een break van het normale leven, het werkt, believe me.

Uit onderzoek blijkt overigens 贸贸k dat griezelfilms het beter doen bij mannen. En dan vooral de types met een beperkt gevoel voor verantwoordelijkheid, gek zijn op roekeloos gedrag en weinig empathie kennen. Laat ik nou net 谩l die boxjes aantikken. Happy Halloween!

In categorie: Popcorn, Prins Eric

Over de auteur

Geplaatst door

Hoi, ik ben Eric de Munck. Journalist, schrijver, presentator, entertainmentdeskundige en columnist. Maar daarnaast ben ik voor een kleiner gezelschap vooral bekend als zwaarmoedige huismus, enorm ja-zeggende vader, trotse boerenpummel en eeuwig struggelende fitboy.