Bold & The Bucketlist. 🫧

Terugdenkende aan mijn jeugd staat één herinnering me nog enorm helder voor de geest: de begintune van The Bold and the Beautiful. Sinds ik zeven jaar oud was, was de klassieke soap vaste prik na het eten. Ruim vijfendertig seizoenen later dartelde ik zelf rond op de set. OMG!

En ja, daar ga ik écht niet geheimzinnig of moeilijk over doen: dat was absoluut een droom die uitkwam. Tijdens mijn werkbezoekjes naar Los Angeles voor RTL Boulevard probeerde ik ‘t al keer op keer, maar elke keer kwam het net niet uit. Tot afgelopen week.

Via een bevriende publicist van de serie had ik geregeld dat ik een ochtendje mee mocht kijken in één van de oudste studio’s van Hollywood. Als een nerveus kind meldde ik me bij de poort, mocht naar binnen en na een negatieve corona-uitslag liep ik naar mijn heilige graal: dé plek waar sinds 1987 de opnames van The Bold and the Beautiful plaatsvinden.

Oude troep. Zo zou ik die magische plek als eerste omschrijven. Alsof de tijd sinds de jaren tachtig heeft stilgestaan. Veel bruin, mintgroen en grijze muren met barsten. Maar ja, óók de parkeerplaats van John -Eric Forrester- McCook. En een handjevol acteurs die me verwelkomden alsof ik hun allerbeste vriend was.

Want ook de zeepwereld zit in redelijk zwaar weer. Kijkcijfers lopen wereldwijd terug en de ene na de andere soap houdt op te bestaan. Een journalist uit Nederland werd dan ook met open armen ontvangen. Dat ik stiekem vooral de fanboy uit wilde hangen deed er niet echt toe.

Ik trippelde over de set tijdens het opnemen van scènes, liep door de regie, stond bij de dames van de make-up te kletsen en maakte oppervlakkige praatjes met de acteurs. Wanhopig proberend om mijn stem niet al te trillerig te laten klinken, alsof het om de normaalste zaak van de wereld ging.

Dat was het dus niet voor mij. Ik ben één van de mensen die nog altijd volledig opgaat in ‘t drama, de hysterische verhaallijnen en de kansloos neppe decors. Voor heel eventjes was ik daar zo enorm dichtbij, alsof ik in het hart van de televisie was gestapt. Voor veel mensen zal het niks zijn, voor mij was het alles.

In categorie: Prins Eric, Zeepsop

Over de auteur

Geplaatst door

Hoi, ik ben Eric de Munck. Journalist, schrijver, presentator, entertainmentdeskundige en columnist. Maar daarnaast ben ik voor een kleiner gezelschap vooral bekend als zwaarmoedige huismus, enorm ja-zeggende vader, trotse boerenpummel en eeuwig struggelende fitboy.