Niet van Suiker. ?

Het was een fantastische zomer. De zogenaamde Schijt aan Sonja Summer voelde magisch. Werkelijk álles mocht mijn mond in, calorieën en koolhydraten kwamen eventjes niet in mijn vocabulaire voor. Dat de extra gaatjes in m’n broekriem niet meer nodig waren, boeide simpelweg niet. Ik voelde me blij. En onbezorgd.

Maar ja, toen kwam die ene ochtend. Ergens halverwege augustus. Ik bladerde door mijn agenda en ineens zag ik ‘m staan: 5 september 2022, elf uur: Fotoshoot voor m’n LINDA.-column. Ik kauwde nog net ‘t laatste stukje croissant weg, maar wist dat het over was. Klaar. Afgelopen.

En ik zou echt zou graag willen dat ik anders was. Niet zo oppervlakkig. Of bezig met uiterlijk vertoon. Hoort een beetje bij m’n vak, maar toch, het is vrij leeg. Doet er ook niet toe: ik moest op dieet. Gevalletje crash. Tien kilo eraf en drie weken tijd. Wat Kim Kardashian kan, kon ik zeker. En beter.

Dus je begrijpt: alles met maar een grammetje suiker verdween als eerste uit mijn klauwen. Geen chocolade, koekjes, taartjes, puddingbroodjes, soesjes en al het andere dat soms de enige reden is om op te staan ‘s ochtends. Tevens einde chips, kaasstengels en zo’n beetje alles wat lekker is. Wederom op standje konijn: groenten, Griekse yoghurt en ei. En een verdwaalde pinda. Jammie, maar niet heus.

Naast minder oppervlakkig zou ik óók graag iemand willen zijn die z’n lichaam als een tempel ziet. En dus voeding beschouwt als benzine. Maar again: not that person. Ik vind dat het leven veel te kort is om jezelf allerlei dingen te verbieden. En de straaltjes geluk die je lichaam binnenstromen via elk gesuikerd iets. Er zijn serieus weinig betere momenten dan dat. En ook absoluut de moeite van het chubby zijn waard als je het mij vraagt. Maar goed, het is zo slécht voor je. En iets met mate doen, dat kan ik al helemáál niet. Dus dan even een totale no-go.

Inmiddels leven we op 7 september, twee dagen ná de shoot. Het eindresultaat daarvan zie je exclusief onderaan deze editie van Het kasteel. Ben ik er blij mee? Absoluut. Is mijn doel gehaald? Ook. En oprecht blij met die iets strakkere kaaklijn en minder bolle toet. Maar is het die weken uithongeren en afzien waard? Absoluut niet. Maar de volgende keer ga ik ‘t wél gewoon weer zo doen. That’s how I roll. Suikervrij op z’n tijd, maar meestal niet.

In categorie: De Leven, Prins Eric

Over de auteur

Geplaatst door

Hoi, ik ben Eric de Munck. Journalist, schrijver, presentator, entertainmentdeskundige en columnist. Maar daarnaast ben ik voor een kleiner gezelschap vooral bekend als zwaarmoedige huismus, enorm ja-zeggende vader, trotse boerenpummel en eeuwig struggelende fitboy.